Relaterade nyheter interiör trä

Att bo i bostadsrätt

Familj flyttar in i bostadsrätt

Att flytta in i ett nytt hem är spännande, speciellt om man har köpt sin egen bostad. Man kan välja att köpa ett hus, ett radhus, fritidshud eller en bostadsrätt. Men vilken form av bostad är bäst? Vi kollar närmare på fördelar och nackdelar med de olika typerna av eget boende som inte är hyreslägenhet. 

Egen villa

Fördelen med att äga sitt eget hus är att man kan renovera i stort sett helt fritt. Så länge man inte utför byggnationer som kräver bygglov så kan man göra vad man vill. Nackdelar med eget hus är att det kräver mycket underhåll så som målning, takbyte och man får inte glömma problem som kan uppstå med vatten och avlopp. 

Radhus

Precis som i egen villa så kan man i ett radhus göra diverse renoveringar och invändigt är det fritt fram att bygga om som man själv vill. Vatten och avlopp är ofta anslutet till kommunalt så det är sällan ett problem. Nackdel är att man får grannar vägg i vägg. 

Fritidshus

Att bo på landet i ett litet hus eller en stuga är väldigt lockande. Man får nära till naturen, och ofta är det lagom långt till grannar. Nackdelen är att det krävs ganska omfattande renoveringar för att göra det till ett åretruntboende. 

Bostadsrätt

Ett mycket bra sätt att bo. Många väljer en bostadsrätt för de fördelar man har med att bo i lägenhet, men ändå kunna äga sitt boende. Det finns en förening som samarbetar när det gäller stora förändringar. Nackdelen är att man ofta blir involverad i styrelsejobb. Får du uppdrag att vara kassör så är det krångligt, men det finns hjälp. Bostadsrätter i Eskilstuna kan ta hjälp av Redovisarna i Eskilstuna AB, och på andra orter kan du vända dig till en annan revisor. 

 

24 Sep 2019

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: