Relaterade nyheter interiör trä

Bra tips för dig som funderar på att renovera

När det gäller hemförbättringar och renoveringar vill alla veta de bästa knepen och tipsen. Ska du köraDIY? Vilka rum ska du fokusera på först? Hur hittar du de bästa entreprenörerna?

Här tänkte vi ge dig de bästa tipsen för hemförbättring som varje husägare bör känna till.

Ta reda på vad som ger mervärde

Även om bostäder först och främst är en plats att bo på, är de också en investering. Det kan vara lätt att se kostnaderna för stora förbättringsprojekt och känna sig lite nervös över siffrorna. Många projekt kan dock löna sig i längden och du kan ofta samarbeta med en arkitekt för att ta reda på vilka förbättringar som kan ge dig bäst avkastning på investeringen.

Stora projekt behöver inte alltid bygglov

Om du aldrig har försökt med ett stort projekt tidigare, kanske du känner en viss bävan när det gäller att få bygglov. Med en bra arkitekt vid din sida kan det vara en relativt smärtfri process att få igenom alla projekt. Men om du vill skapa något utan att oroa dig för att behöva hoppa genom subjektiva ramar, finns det sätt att komma runt detta stadium.

Till exempel behöver inte ens stora projekt alltid en fullständig planeringsansökan. Förutsatt att du inte bor i en lägenhet, etagevåning eller en kulturminnesmärkt byggnad, kommer du att dra nytta av ett system som kallas tillåten utvecklingsrätt. Detta ger husägare rätt att utöka/renovera sitt hem förutsatt att de följer några strikta riktlinjer.

Att välja den bästa entreprenören

Föga överraskande är din entreprenör den viktigaste yrkesmannen för ditt projekt. När allt kommer omkring kommer det att vara den här experten som kommer att förverkliga din vision. Därför, när det gäller att välja denna viktiga hantverkare, vill du se till att du gör din forskning.

 • Vet alltid minst 3 olika entreprenörer.
 • Talar med tidigare kunder, helst utan entreprenören närvarande.
 • Gå och se deras tidigare arbete själv och titta på nyligen avslutade projekt och något från minst 18 månader sedan.
 • Kontrollera att de har rätt försäkringar på plats.
 • Se till att allt finns med i deras offert – lita aldrig på en vag prislapp!

Veta vad du ska göra och vad du inte ska göra själv

Om du har den praktiska touchen för dig själv är DIY ett utmärkt sätt att få ner kostnaden för ditt projekt. Men inte alla projekt är gjorda för att slutföras av enbart dödliga. Såvida du inte har yrkeserfarenhet rekommenderar vi alltid att du inte tar dig an dessa jobb själv.

 • Installation av VVS
 • Installera eller modifiera el
 • Att fixa ditt eget tak
 • Måla utsidan av ditt hem
 • Ta bort en skorsten
 • Att riva en del av ditt hem
 • Ta bort en vägg
10 Mar 2023

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: