Relaterade nyheter interiör trä

Att tänka på vid flytten

Om det är så att du har bestämt dig för att flytta, så är det en hel del måsten som ska tas tag i. Du bör fundera på om du ska anlita en flyttfirma i Stockholm eller om du ska be vänner om hjälp med flytten. Innan det ens är tal om att bära eller transportera så ska du även packa alla sakerna på ett bra sätt. Därtill måste du se över avtal och abonnemang. En del går att flytta med till nya bostaden, andra måste sägas upp och teckna nytt. Det handlar då om saker som el, telefoni, internet med mera. Missa inte heller att ta kontakt med ditt försäkringsbolag, så att du flyttar på din hemförsäkring. Du ska även göra en adressändring.

Flytta själv eller med flyttfirma?

Det är bra att i god tid bestämma dig om du ska anlita en flyttfirma eller om du vill be dina vänner om hjälp. Om du bokar en flyttfirma går flytten ganska smidigt och fort. Ska du göra det med vänner, då måste du boka en kärra eller liknande för att kunna transportera allt samt ha tillräckligt många vänner som kan hjälpa till att bära. Det tar ofta längre tid att genomföra en flytt på egen hand.

Packa på bra sätt

Oavsett om du väljer att anlita en flyttfirma eller ber vänner om hjälp, så ska allt packas före du kan flytta. Du bör passa på att rensa ut ditt hem före du packar. Släng trasiga saker, skänk bort eller sälj annat som är i bra skick. Se till att skaffa många kartonger, det går åt fler än vad du tror. Märk upp dem med vad du har i eller vilket rum de ska till i nya bostaden.

Efter flytten

Efter du genomfört flytten, så är det dags att göra en flyttstädning av den gamla bostaden. Det är viktigt att lämna den i ett bra skick. Du kan välja att göra flyttstädningen på egen hand eller så kan du välja att anlita en städfirma som tar hand om det åt dig. Det kan vara smidigt att få hjälp med det, så kan du fokusera på komma ordning i din nya bostad.

6 Jan 2021

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: