Relaterade nyheter interiör trä

Byta golv eller slipa det befintliga?

Golven i våra hem, de utsätt dagligen för en hel del. Det är slitage, det är saker som tappas eller spills på det och så vidare. Du kanske funderar på om det är läge att byta ut golvet eller kanske slipa golvet om det är ett trägolv du har. Det går att slipa vissa andra golv med, det beror på hur tjockt det är. Om ditt trägolv har fått lite repor och hack och ser allmänt slitet ut, så är det ett bra alternativ att slipa golvet. Det går att slipa det på egen hand, eller genom att anlita ett professionellt företag. Är det andra material eller att du vill byta bort trägolvet så är det byta av golv som gäller.

Välja rätt sorts golv

Att välja golv är inte alltid det lättaste. Det du kan tänka på är vad du använder rummet till. Trägolv som är känsliga bör vara i rum som inte används allt för ofta eller där det riskerar att utsättas för väta. I hallen så väl som badrum passar det oftast bäst med klinker. Det eftersom att på dessa ställen är det ofta blött. Därtill är det mycket grus och annat i en hall som dras in. Om du har ett trägolv där blir det snabbt förstört.

Även om du bestämt dig för en viss typ av golv så tillkommer det flera val. Till exempel så har träparkett i sig olika varianter och kan komma i olika träslag, olika fasningar, strukturer med mera- Även laminat kommer i olika varianter. 

Slipa trägolvet

Om du har ett trägolv så kan det vara värt att slipa golvet. Trä i sig är ett vackert material och sköter man om det så håller det bra! Det gäller bara att göra på rätt sätt och med rätt metoder. Det går att slipa för hand eller med maskin. Dock kan det vara värt att ta in ett proffs på det, särskilt om det ska göras med maskin. Det eftersom att det lätt kan bli spår i golvet och fula märken. De vet även vilka trägolv som går att slipa och vilka man bör låta bli.

 

6 Jan 2021

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: