Relaterade nyheter interiör trä

Att välja tomt för husbygget

Funderar du på att bygga hus? På https://kronobergshus.se/ kan du få massa bra tips kring detta. En sak att fundera över som även är en mycket viktig del, det är vad för tomt du ska köpa. Du måste ju ha en tomt att bygga på! 

Ofta kan en hustillverkare erbjuda tomt i samband med att du bygger hus med dem, men det finns även tomter att köpa hos mäklare. När du hittat ett område med tomter du gillar så kanske det finns flera av dem att välja på. Du bör åka ut och känna av på plats hur det känns, inte bara titta på bilder. Känn efter om det är en plats du kan tänka dig att bo på. Både nu och om 10–15 år. Sedan måste du ju kolla av så att det finns byggtillstånd för tomten, hur bebyggelsen ser ut runt om och hur det är med grannar. kommunikationer. Det kan också vara intressant att se över områdets planerade förändringar som finns på kommunen oftast.

Tomtens egenskaper

Det är viktigt att gå igenom hela tomten noga. Vad består tomten av för typ av mark och vilka problem och möjligheter ger marken?  Sluttar tomten och i så fall åt vilket håll? Täcks någon sida av skog och hur faller solen in på tomten? Allt detta påverkar var ett hus kan placeras på tomten och hur ljuset in i huset kommer att falla. Kolla även på tomten under olika tider på dygnet så du ser hur ljuset rör sig. Hur ser omgivningen ut? Finns det byggnader eller träd hos grannar som påverkar din tomt?

Markera husets yta

När du är på din tomt så kanske du känner att det är svårt att se huset framför dig. Det du kan göra är att markera det område som kan tänkas täckas av husets yta. Då ser du vad som finns kvar runt om, om det finns över möjliga byggplatser, hur omgivningen kommer att se ut inifrån huset och hur huset i sig kommer att se ut på tomten. Det är även viktigt att fundera över hur vatten och avlopp kommer dras på själva tomten.

Ha koll på budgeten

Det är även viktigt att tomten inte drar iväg i pris. Den kanske inte kostar mycket att köpa, men är det svårt dra avlopp, eller berghällar som måste sprängas så kan kostnaderna dra iväg. Så se till att du har koll på även de delarna då du köper en tomt.

17 Dec 2020

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: