Relaterade nyheter interiör trä

Bra tips om du ska renovera badrummet

Om det är så att du går i tankarna att göra om hemma, kanske renovera ditt badrum, så är det bra att få tips för att renovera badrum mm. Det finns ju en hel del att tänka på inför en badrumsrenovering.

Det första du bör göra är att sätta en budget. Räkna in allt, från badrumsinredning till hantverkare. Sedan kan du mäta och göra en skiss. Planeringen är viktigt innan du börjar, då det sparar både tid och pengar. Fundera även på vad för behov du har i badrummet. Ska det vara mycket förvaring, badkar eller dusch, tvättmaskin eller inte, och så vidare. 

Bestäm stilen

Det är bra att även fundera på vad för stil du vill ha i ditt badrum. Det kan vara bra att låta bli att inreda, kakla och annat utifrån en trend just nu, för den kan gå ur tiden. Det är oftast bäst att renovera tidlöst, så att det fungerar lika bra nu, som om 20 år. 

Du bör även fundera på om det ska vara kakel och klinker eller om du föredrar våttapet och golv. 

Lite att tänka på när du väljer inredning

Det går bra att blanda porslin från olika tillverkare i badrummet. Du måste alltså inte köpa allt från ett och samma ställe. Tänk även på att spegeln eller spegelskåpet bör inte vara bredare än handfatet. Tänk på bra belysning.

Fundera på om du ska ha badkar eller dusch. Är det en duschvägg, ska den vara vikbar, fast, skjutbar?

Andra saker att tänka på är valet av blandare till duschen, badkaret, tvättstället samt vad för toalettstol det ska vara. 

Det är bra att tänka lättstädat när du väljer inredning. Att välja badkar utan front, vägghängd wc, kommod och förvaring, vägghängda möbler med mera gör det dels lättare att städa, dels känns badrummet större. 

I badrummet är det även viktigt att ha bra belysning. Särskilt där du står framför spegeln. Sedan får du inte heller glömma alla olika tillbehör, som kan vara så att säga pricken över i:et. Det är allt från krokar till toapappershållare, handdukshängare och så vidare.

18 Aug 2020

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: