Relaterade nyheter interiör trä

Dags att måla om fasaden?

Det är inte alltid lätt att avgöra när det är dags att måla om huset. Kanske det bara är smutsigt. Men vet du med dig att det är många år sedan det målades, så kan det vara dags att göra det. Du kan anlita en målare Gävle att göra det åt dig eller så gör du det på egen hand. Om du ska göra det på egen hand, så är det bra att se till att göra det på rätt sätt. Du behöver göra ett förarbete, som att skrapa bort gammal färg exempelvis. Det kan vara så att du behöver tvätta fasaden före med. Sedan måste du hitta rätt färg, skaffa en byggställning, samt penslar och annat du ska måla med.

Vad för färg ska du ha?

När du ska måla om fasaden kan du välja lasyr eller täckande. Lasyr gör att du behåller materialkänslan, medan täckande färg ger dig en jämn och enhetlig yta. Bland täckande färger har du olika färgsystem att välja på. De kan vara uppbyggda på linolja, akrylat eller alkydolja. Du börjar då med en grundning sedan toppfärg ett par gånger. 

När du ska köpa färg så kanske du även kollar på priset. Köp inte för billig färg. Billiga färger har mest fyllmedel och har miljö- och hälsofarlig lacknafta som lösningsmedel. Det är bättre satsa på kvalitet. 

Enklaste sättet att måla om ditt hus är helt enkelt att anlita en målare i Gävle att göra det åt dig. 

24 Aug 2020

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: