Relaterade nyheter interiör trä

Ett kök i originalstil

Det har aldrig varit så på modet för att framhäva originalinredning och trenden verkar bara växa sig starkare. Lyckliga är de som kommer över ett hus eller en lägenhet där gammalt är välbevarat, även om det döljer sig under en nygammal yta. Vackra trägolv, gammalt kakel och välbevarade tapeter är guld! Sedan kan man komma över en hel del nya saker i handeln som tillverkats i samma material och med samma utseende som originaldelarna. Det är inte nödvändigtvis varken svårt  eller dyrt att återskapa gamla miljöer nu för tiden, bara man vet var man ska leta.

Knoppar och handtag

Ett av de fantastiska företag som gör det möjligt att skapa ett kök i gammal originalstil är Elito. Detta företag säljer specifik handtag och knoppar av olika slag och här finner du köksknoppar från nästan alla epoker, nypoducerade men av hög kvalitet - precis som originalen. Det är en inspirerande liten webbshop!

Satsa på detaljerna

När det gäller andra grejer till köket så får man leta annorstädes, men urvalet är brett. Till och med IKEA säljer saker som känns "gamla" och "original", utan att kosta särskilt mycket pengar. Själv skulle jag satsa på exklusivare detaljer, som just köksknoppar, kran och hängkrokar, men lägga mindre pengar på köksluckorna eftersom det finns riktigt bra kvalitet till bra priser när det gäller just köksluckor. En bra spis, kyl och diskmaskin är också saker man inte får snåla med.

Vilken är din favoritepok i inredningssammanhang? Min är nog 1930-tal.

15 Jun 2018

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: