Relaterade nyheter interiör trä

Ett problem man inte gärna pratar om

Jag jobbar med kroppen och då är det inte alls onormalt att man svettas, att spika upp en vägg eller krypa omkring på ett tak och lägga takpannor är en syssla som gör att man faktiskt svettas en hel del. För mig är det alltså ganska lätt att, åtminstone på arbetstid, dölja mitt problem. Jag lider av något som heter Hyperhidros och för min del betyder det att jag får onormalt mycket svett under mina fötter och på ryggen. Det artar sig lite olika på olika personer, en del kan få det i ansikte, i händerna, på fötterna eller lite var som helst. En del har till och med svettningar över hela kroppen och det måste vara riktigt jobbigt! De flesta av oss som lider av denna sjukdom pratar inte gärna om det utan försöker dölja det så gott det går.

Kan man bli av med det?

Lider man av Hyperhidros så betyder det att man får dras med det resten av sitt liv, man kan hos sjukvården få botoxinjektioner som tillfälligt stoppar problemen och man kan med olika former av preparat få symtomen att minska något. Något som däremot kan vara en bra hjälp är jontoforesmetoden, där du kan få stopp på svettningar i händer och under fötter med hjälp av ström. Det bästa av allt är att du kan göra det hemma och slipper besöka vårdcentralen! Jag tror att jag ska skaffa en sån maskin, och testa den i alla fall. Hjälper den mig så är det bra, annars så får jag väl skicka tillbaks den! 

 

18 Feb 2017

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: