Relaterade nyheter interiör trä

Glöm inte att kolla dräneringen

När du köper ett hus är det viktigt att ha koll på olika saker. En sak som kan vara lätt att glömma bort att kolla upp är var vattnet tar vägen när det regnar. En nära vän till mig fick lära sig detta den hårda vägen. Han och hans fru hade hittat sin drömkåk. Det var en gammal trävilla med källare och allt såg perfekt ut. Ända tills den första stora regnskuren kom. Det kom otroliga mängder vatten på en kort stund och det dröjde inte länge förrän deras källare var vattenfylld med stora skador som resultat. De fick visserligen hjälp från försäkringsbolaget, men många av de prylar som blev förstörda gick inte att ersätta. 

Bygga bort problemet

De blev tvungna att anlita hjälp för markarbete och gräva upp ett dike runt hela huset. För att dränera och se till att samma problem inte uppstår igen. När man är spekulant på ett hus, eller om man ska bygga ett nytt hus för den delen, är det väldigt viktigt att kolla så att alla markarbeten är rätt utförda. På gamla hus krävs det att man gör en mer ingående besiktning innan man skriver kontraktet och att man uttryckligen ber om att få information om problem med vatten. de som bott där innan har med största sannolikhet haft samma bekymmer tidigare och att då dölja det för dig som köper huset är fel. Mitt råd till alla är att ta kostnaden för en besiktning, det lönar sig. 

27 Aug 2018

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: