Relaterade nyheter interiör trä

Gör det inte lätt för tjuven

Vårt hem är vår borg! När någon utomstående går in utan lov är det fruktansvärt. Det är en stor kränkning av ens integritet och det är mycket svårt att känna tilltro till människan efter ett inbrott. Utöver den känslan så är det också jobbigt att bli av med sina prylar. Saker som kanske inte har högt monetärt värde men är väldigt viktiga för oss i mer sentimentala värden. Sen tillkommer jobbet efteråt, man ska städa upp det som blivit fördärvat, man ska kontakta polis och försäkringsbolag. Allt för att ens tryggaste plats inte alls visade sig vara så trygg som man trodde. Det går att försvåra för en inbrottstjuv! Här berättar vi hur du gör.

Saker du kan göra för att förhindra ett inbrott

  • Låt någon flytta utemöbler och krukor då du inte är hemma. Det ser då ut som om någon är aktiv och tjuven väljer bort ditt hem.
  • Skaffa ett nytt hemlarm. Det finns många bostadslarm på marknaden. Både de med abonnemang och de utan. 
  • Sätt upp belysning som aktiveras vid rörelse. Inga tjuvar vill synas på natten!
  • Sätt upp en övervakningskamera. Sätter du den synligt, men utom räckhåll, så är den väldigt avskräckande.
  • Låt en vän eller granne ta in din post. En överfull brevlåda är en tydlig signal på att någon är bortrest. 

Ju krångligare det blir för en tjuv att ta sig in i ditt hus ju mer troligt är det att denne låter bli. Se därför till att alltid göra det så svårt som möjligt för dem när du är bortrest. 

 

7 Aug 2018

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: