Relaterade nyheter interiör trä

Inred med ljus

Något som påverkar vårt humör och välbefinnande är ljus. Det ofta utan att vi tänker på det. Många gånger är det ju mycket trevligare de dagar som solen skiner än då det är grått och mulet. Ljuset man har i sitt hem, det påverkar dig med. Det är ju så att i alla rum så behövs det någon form av belysning. Ofta krävs det mer än bara en taklampa, i alla fall om det ska vara både funktionellt och trivsamt. Det är rätt smart att satsa på att ha mellan fem och tio ljuskällor i ett rum. En elektriker med eljour Göteborg kan hjälpa dig om det krävs elinstallationer. Dock är det oftast ok att montera upp den mesta belysningen på egen hand.

Vilka aktiviteter sker i ditt hem?

Man kan säga att en bra belysning, den utgår vad du har för behov och vad du ägnar dig åt för aktiviteter. Fundera på vad du gör i dina olika rum. Är det så att du sitter i vardagsrummet tillsammans med nära och kära eller är soffan en plats att bara surfa eller kolla tv? Vid matbordet i köket, där äter ni, men samtidigt kan barnen ha det som ritbord. Städning är något som sker i alla rum, då gäller det att kunna se ordentligt. För att lyckas med din belysning utifrån dina behov, så behöver du känna till vilka olika typer av belysning det finns och hur du kan använda dem.

En blandning av ljus

Dina rum behöver oftast en blandning av både diffust och riktat ljus. Det för att de ska vara både funktionella och trivsamma. Man brukar tala om tre olika sorters ljus. Det är funktionsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning.

24 Aug 2020

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: