Relaterade nyheter interiör trä

Satsa på golvvärme

Vi är nog många som gillar att ha det varmt och skönt i våra hem, och det via kaminer, kakelugnar, extra element och så vidare. En sak som är populärt att installera är golvvärme. Golvvärme är något som går att ha under alla golv, men det är allra vanligast att man lägger det under golv i hallen, samt i badrummet. Detta då dessa golv ofta kan bli kalla eller fuktiga, och det är skönt med lite extra värme i just dessa golv. Med golvvärme värms rummet upp underifrån och det gör att värmen fördelas jämnare.

Varför ska man installera golvvärme?

Som vi redan sagt så är det en jämnare fördelning av värmen, och det är en av anledningarna. Sedan så gör denna typ av värme att luften i rummet cirkulerar mindre, vilket i sin tur innebär att färre dammpartiklar virvlar runt. Det leder till att det blir mindre kvalster och du slipper dammsamlande element. Dessutom mår fötterna bra på varma golv, bara det är ju ett stort plus.
Innan du installerar golvvärme, så kan du läsa goda råd på villaägarna.se om detta. 

El- eller vattenburen golvvärme?

Det finns två huvudsystem för golvvärme och dessa är elvärme och vattenburen värme. Elvärmen har elkablar medan vattenburen golvvärme har rör där vatten cirkulerar runt i. Det som avgör vad du ska ha är praktiska skäl. Har du till exempel redan ett vattenburet värmesystem är det enkelt att ansluta vattenburen golvvärme. Både värmekablarna och vattenrören läggs i slingor. Hur de sedan placeras i golvet beror på underlag och isolering.

6 Mar 2018

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: