Relaterade nyheter interiör trä

Skaffa trägolv höjer värdet på bostaden!

Det finns inget bättre än ett riktigt vackert och gammalt trägolv, det förhöjer vilken bostad som helst. Har du ett gammalt trägolv redan, bör du ta vara på det. Har du inte det, kanske du bör skaffa dig ett riktigt fint trägolv. Många har lagt in trägolv i hela deras bostad, förutom just i farstun eller hallen, där det blir blött och det kommer in sand utifrån. Där är det bäst med kakel och golvvärme. Men övriga rum och kök blir vackra med riktigt fina trägolv. Därför kommer här några tips på hur du kan sköta om dina trägolv från en flyttblogg; införflytten.se.

Så sköter du om det golv du redan har

Tvätta golv är väldigt enkelt. Använd inte något annat än grön såpa till golvet. Då och då mår golvet bra av att bona det. Antingen gör du det själv, eller anlitar en städfirma som kan bona det åt dig. Har du fläckar från vätska, bör du reparera golvet i den mån du själv klarar av det. Här kommer några bra tips:

1. Med ammoniak

Får du fläckar av vin, saft, eller i värsta fall blod på ditt golv, prova att rengöra med en blandning av ammoniak och kallt vatten. Om du inte har det hemma så kan du också använda aceton (som tar bort nagellack) och gnugga fläcken ren med det. Fungerar inte det, prova med en blandning av ammoniak och vatten. Om fläckarna är särskilt envisa kan du dränka en trasa med blandningen och lämna den på fläcken. När du använder dig av ammoniak var försiktig så att det inte kommer i dina ögon eller på huden, då gasen kan irritera.

2 Med blekmedel

Blekmedel är fantastiskt på så sätt att den bryter ner de molekylära bindningarna i bakterier och fläckar. Har du fått fläckar av mat eller dryck rengörs de bäst med blekmedel. De flesta restauranger använder det på deras golv för att se till att de får bort alla bakterier och fläckar. Blekmedel finns många fläckborttagnings- och rengöringsmedel och säljs under lyxiga namn. Men man bör vara försiktig med blekmedel. Blandat med vissa rengöringsmedel kan giftiga klorinångor uppstå.

3. Med bakpulver

Behöver du slipa ditt trägolv kan du använda dig av bakpulver. Det fungerar bra för att få bort fläckar från skokräm. Har du en fläck som inte vill gå bort, blanda lite bakpulver med vatten till en smet och lämna blandningen på fläcken i några timmar. Detta fungerar också bra till att få bort fläckar från frukt, vin och bäbisuppkastningar.

Eftersom dessa ingredienser brukar finnas i var mans hem, kan det vara bra att ha en samling av de fem fläckbekämpare hemma, så kan du få bort alla sorters fläckar. Kom bara ihåg att viss försiktighet bör åtas för fläckborttagning på vissa slags golv, såsom massiva trä- och parkettgolv och vissa golvmattor.

19 Sep 2017

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: