Relaterade nyheter interiör trä

Upptäcka värmeläckor i huset

Om du märker att det drar kallt i ditt hus och att värmen kostar allt mer, så är det en tanke att se över om du har dolda energiläckor. Med hjälp av en värmekamera kan du upptäcka dolda fel så väl som dyra energiläckage. Det går att göra på egen hand, genom att köpa en värmekamera på handladigitalt.se, eller så anlitar du en termograför. Om du anlitar en termograför, så använder han eller hon en värmekamera för att skanna av ytorna i huset. Fokus ligger på fönster, dörrar, golvlister och hörnen mot ytterväggarna. Dessa områden är nämligen känsliga i ett hus konstruktion och det är där som en värmekamera brukar upptäcka om det finns brister i isoleringen och påtagliga köldbryggor. Värmekameran kan registrera temperaturen i de olika byggnadsdelarna. på skämen visas de i olika färgskala.  Varma områden får en röd-gul färgton medan kallare har en blå-lila ton. Skulle det vara kalldrag längs med en golvlist, så syns det som ett blåfärgat stråk i värmekameran mot en uppvärmd omgvning som är gulfärgad.

Investera i en egen värmekamera

Om du inte vill anlita en termograför som gör jobbet, så kan du köpa en egen värmekamera på handladigitalt.se. Det finns en mängd olika varianter att välja mellan i flera prisklasser. Med en värmekamera kan du sedan gå igenom ditt eget his på jakt efter värmeläckor. Det gör att du kan åtgärda saker och dra ner på värmekostnader. Så det kan vara en bra investering i att köpa just en värmekamera!

 

 

2 Feb 2017

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: