Relaterade nyheter interiör trä

Vad gör man med allt skräp?

När man arbetar med trä vet alla att det blir en hel del överloppsmaterial, som du antingen kan återanvända, eller helst bara vill bli av med. Det är sällan som det går att återanvända träflisor, om det inte är så att du har en cellulosafabrik och har stora volymer. Arbetar du med mindre mängd volymer och inte får så stor mängd träflis som kan matas in i en industri, kan du antingen använda träflis till en trädgård, då behöver du kompostera fliset, eller så vill du slänga det. Oberoende vad du tänker göra med överloppsmaterialet kommer du att behöva en ordentlig container för att frakta fliset, slänga det eller förvara det.

Varför inte hyra en container?

Då är det bäst att hyra en container, köpa en container är lite väl dyrt, om det inte är så att du har med stora volymer att göra. Hyra en container i Stockholm är en bra idé. Du får den snabbt och smidigt. Om du så vill kan du få den hemkörd, då slipper du tänka på hur du ska frakta en hel container. Vill du har fler tjänster som hör ihop med förvaring, kan du få det. Du kanske vill ha material i container, stående för en längre tid? I så fall får du containern till dig, sedan kommer en hyrfirma och hämtar den, förvarar den åt dig, tills du vill ha den igen.

Återvinna allt viktigare

Det är allt viktigare att återvinna så mycket som möjligt för att inte få det sopberg som hotar miljön. Att återvinna trä är bland det mest naturliga man kan tänka sig. Har du mycket träflis har du ju dessutom möjlighet att tjäna pengar på det. Kolla med småskalig industri i din närhet, för att kunna återvinna det du vill bli av med, alternativt så tar du själv till vara på fliset. Lycka till!

4 Jul 2017

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: