Relaterade nyheter interiör trä

Varmt och skönt, utan element

Många som bygger nya hus väljer idag att installera golvvärme. Det gör att man slipper fula element som samlar damm men den avgörande faktorn är nog ändå att inget värmer så gott som värmegolv. Man får en jämn värme som känns behaglig och slipper fenomenet med att rummet blir varmare i vissa områden. Fördelarna med ett golvvärmesystem är många och det är också därför allt fler väljer att använda det idag. Men hur funkar det med att installera golvvärme i ett befintligt hus? Kan man lägga in värmegolv var som helst, eller finns det saker man ska tänka på? 

Man kan använda det i princip överallt

Att installera ett värmegolv brukar, för de allra flesta, innebära att man får en energibesparing när det gäller uppvärmningen av huset. Men det finns lite undantag. I Grundtips för golvvärme från Boverket kan du läsa mer om vad du ska tänka på om du vill installera golvvärme i ett hus som redan är byggt. Du hittar texten i sin helhet här. I korthet handlar det om att man ska ha koll på hur isoleringen i golvet ser ut innan man bestämmer sig för att installera golvvärme. Du kan få hjälp med att bedöma detta av seriösa aktörer som installerar värmegolv och får då antingen förslag på hur man kan åtgärda problem, eller tummen upp att det går att installera direkt. Så vill du också slippa gamla element, då ska du byta till golvvärme. Då får du det varmt och skönt om fötterna utan att behöva damma varje vecka! 

3 Oct 2018

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: