Relaterade nyheter interiör trä

Vikten av att ha rätt belysning

Något som är mycket viktigt för ett hem, det är lampor och belysning. Dels för trivseln men även för funktionen. Det gäller både inomhusbelysning och utomhusbelysning. Idag finns det många olika sorters lampor och belysning, som spotlights, väggbelysning, takbelysning, led, solcellslampor och mycket mer. Det är viktigt att man ljussätter sitt hem på rätt sätt. 

Olika former av belysning

När man talar om belysning i hemmet då talar man ofta om tre olika typer. Det är allmänljus, arbetsljus och stämningsljus. Utomhus kan man även där ha dessa tre typer och ljustema har utomhusbelysning för alla dessa behov. Ska du skaffa lampor och belysning till hemmet inne, så ska du fundera på vad för sort du behöver var. Med allmänljus kan du läsa, titta på tv och så vidare. Med arbetsljus så ser du att städa, stryka eller vad du ska göra. Med ett stämningsljus får du en mysfaktor och kan umgås med vänner och familjen.  Det som är viktigast för trivseln är så klart stämningsljuset, men det är viktigt att se till att kombinera alla tre olika med varandra då du kommer att ha behov av dem. Ofta talar man om att man ska ha 5-8 olika ljuskällor i ett rum.

Belysning i trädgård

Trädgårdsbelysningen och belysning utomhus är även den viktig och ofta säger man att det är funktionsbelysning och dekorationsbelysning, men som tidigare nämnt, att utomhusbelysning kan även vara för att man ska ha arbetsljus. Det är trevligt med dekorationsbelysning då dess främsta syfte är att vara vacker. Funktionsbelysningen är till för att du ska se och passar bra vid entréer och liknande. 

23 Sep 2018

Den första januari 2010 genomförde Gapro ett namnbyte till Södra Interiör. Vår nya hemmsida är nu uppe och har adressen www.sodrainterior.com. Södra Interiör (tidigare Gapro) producerar golv, panel, listverk, limträskivor och interiörprodukter av trä och är marknadsledande i Skandinavien inom sitt segment. I samband med namnbytet gjorde vi en satsning på att lansera interiörprodukter av lövträ till konsumenter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: